Малобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

Дата: 01.08.2024 17:33
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Ймовірні порушення по 3 тендерах одного з комунальних підприємств Запорізької обласної ради розглянула робоча група «Прозорість і підзвітність».

Можливе завищення цін виявлено у двох тендерах. У першому випадку підприємство уклало договір на придбання системи VRF для опалення, вентилювання та кондиціювання повітря. Вартість закупівлі – майже 1,2 млн грн.  Ціни на систему VRF у вільному доступі відсутні. Але аналіз вартості окремих компонентів свідчить, що середня ціна обладнання може бути від 850 тис. грн. У цьому випадку ймовірне завищення вартості може становити 40%. 

У другому тендері підприємство уклало договір на роботи з ремонту двох резервуарів на 56 млн грн. Аналіз цін на матеріали в додатках до тендерної документації показав ймовірне завищення цін на 10-50%.

У третьому тендері на придбання персональних комп’ютерів та ноутбуків майже на 7,9 млн грн представники підприємства не усунули зауваження Держаудитслужби. Під час моніторингу аудитори встановили порушення –   не відхилення пропозиції учасника внаслідок недотримання вимог тендерної документації. Замовника зобов’язали розірвати договір. Керівництво підприємства натомість подало позов до суду щодо визнання протиправним та скасування висновку управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.

За результатами обговорення членами робочої групи було ухвалено рішення щодо необхідності проведення перевірки Держаудитслужбою лоту з ймовірним завищенням вартості системи VRF. Аудитори з’ясують, чи дотримувались на підприємстві чинного законодавства про публічні закупівлі. Інформацію про другий та третій тендер буде направлено до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів правового реагування в разі підтвердження фактів порушень чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь