Малобілозерська громада
Запорізька область, Василівський район

Про перепрофілювання (зміну типу) та зміну назви закладів загальної середньої освіти Малобілозерської сільської ради

Дата: 27.08.2024 14:24
Кількість переглядів: 40

Фото без описуГромадське обговорення проводиться відповідно до Законів України  «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»,

Організатор обговорення  виконавчий комітет Малобілозерської сільської ради та військова сільська адміністрація

Мета обговорення: врахування думки жителів Малобілозерської територіальної громади  щодо перепрофілізації (зміни типу) та зніна назви закладів загальної середньої освіти:

Назва питання винесеного на обговорення

Проєкт Розпорядження Малобілозерської військової сільської адміністрації «Про перепрофілювання (зміну типу)

та зміну назви закладів загальної середньої освіти Малобілозерської сільської ради» (додається за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1ldkHSQb__5ru6s67kKqYC1C1HhvnUBxC/view?usp=drive_link).

 

Нормативне забезпечення

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради за рішенням місцевої ради вирішуються питання перепрофілізацію ( зміна типу) та назви закладу навчальних закладів комунальної форми власності.

Відповідно до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»:

– Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

– Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та /або суспільства.

– Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають міські, сільські, селищні ради. Рішення про утворення комунальних ліцеїв як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають Верховна Рада Автономної Республіки Крим, обласні, міські, селищні, сільські ради відповідно до вимог законодавства.

– У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.  Реорганізація, зміна типу, ліквідація закладу загальної середньої освіти у сільській місцевості допускається лише після громадського обговорення проекту відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

Закон України «Про освіту» набрав чинності 28 вересня 2017 року. Згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту» переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п’яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом.

На території Малобілозерської територіальної громади функціонує 7 закладів загальної середньої освіти

Головне у закладі освіти – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі, є у дітей мотивація до кращих результатів у навчанні.

Відповідно до статті 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти (старша школа).

Початкова школа функціонує як окрема юридична особа або як структурний підрозділ гімназії. За рішенням засновника початкова школа, гімназія може включати дошкільний підрозділ, за умови його розміщення в окремій будівлі або відокремленому приміщенні з окремими входом/виходом і територією для вихованців дошкільного підрозділу.

Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи.

середньої освіти відповідно до профілів навчання з навчальним навантаженням та з можливістю обрання учнями навчальних предметів (інтегрованих курсів, інших освітніх компонентів) в обсягах, що визначаються законодавством; формування безпечного, інклюзивного та цифрового освітнього середовища та належної матеріально-технічної бази, включаючи швидкісний Інтернет, харчування, підвезення учнів і педагогічних працівників тощо.

У процесі громадського обговорення має бути прийняте рішення про створення гімназій

Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників:  Громадське обговорення  буде проходити у формі електронних консультацій з 28серпня 2024 року  по 30 листопада 2024 року (включно).  До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці територіальної громади.

Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень)

Email:  04351831@ukr.net

Телефон: 0972633643

Адреса: Добролюбова 10 ауд 414


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь